animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 6 Μαρτίου 2014


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε εκδόθηκε η Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο είχε προσφύγει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, κατά των περικοπών των μισθών μας που επιβλήθηκαν με τους Νόμους 3833/10 και 3845/10.
Η Απόφαση δικαιώνει πλήρως τη θέση μας, αφού ρητά και τεκμηριωμένα αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι παραβιάζουν σειρά άρθρων του Συντάγματος και καταργούν τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Υπενθυμίζουμε την αρχική θέση μας ότι, για το συγκεκριμένο θέμα, η ενδεδειγμένη ενέργεια, ήταν η απευθείας προσφυγή σε τακτικές αγωγές.
Η παραπάνω απόφαση που αφορά είκοσι τρεις (23) συναδέλφους, είναι καθοριστικής σημασίας για την τελική επιτυχία και δικαίωση των αγώνων μας. Σημειώνουμε ότι μάρτυρας στη συγκεκριμένη Δίκη ήταν ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ Αγγελάκης Μανώλης, ο οποίος με την κατάθεσή του συνέβαλε στο θετικό αποτέλεσμα υπέρ των εργαζομένων.
Μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη, η Διοίκηση οφείλει να εφαρμόσει την Απόφαση για το σύνολο των εργαζομένων.
Σε αντίθετη περίπτωση και προκειμένου να υπάρξει δικαίωση για όλους τους εργαζόμενους, θα πρέπει να κατατεθούν ατομικές προσφυγές για όσους το επιθυμούν.
Τις επόμενες μέρες, μέσω των Σωματείων και με νεότερες ανακοινώσεις μας θα ενημερωθείτε για την όλη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ