animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ 19-1-2014



                                    Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



            Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων, για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν όλους μας, σας γνωρίζουμε κάποιες θετικές εξελίξεις που θα υλοποιηθούν άμεσα.



1. Η Διοίκηση  με απόφασή της θα καλύψει μέρος της δαπάνης εκμάθησης (δίδακτρα) μιας ξένης γλώσσας ανά παιδί εργαζομένου, ηλικίας από 6 έως και 18 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η παροχή, που αφορούσε σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων ήταν η μόνη που είχα καταργηθεί ολοσχερώς και είχε πλήξει ιδιαίτερα τους νεότερους συναδέλφους, των οποίων οι μισθολογικές προαγωγές έχουν παγώσει και έχουν χαμηλότατες αμοιβές.



2. Με Απόφαση του το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ ενέκρινε τη συμβιβαστική επίλυση των ομαδικών  εργατικών διαφορών, δίνοντας τέλος σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε επί πολλά χρόνια κατηγορίες εργαζομένων, όπως το 10% των εργατοτεχνιτών.



3. Στον επόμενο φάκελο μισθοδοσίας θα υπάρξει  για όλους τους εργαζόμενους, επιστροφή ποσού αναλογικά μέσω ΑΤΑ, το οποίο προκύπτει από την εφαρμογή του σχετικού Νόμου.



          Οι παραπάνω αποφάσεις σε συνδυασμό με αυτές που αφορούν το Εφάπαξ και τις Μετατάξεις καταδεικνύουν ότι η Διοίκηση αντιλαμβάνεται την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ανταποκρίνεται θετικά στα δίκαια αιτήματά μας για την άρση των αδικιών που επέφεραν οι μνημονιακοί νόμοι.



Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ,  την ανατροπή των μνημονίων και για την δικαίωση όλων των εργασιακών – μισθολογικών αιτημάτων μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

      Ο Πρόεδρος

Αγγελάκης Μανώλης
                       Η Γ. Γραμματέας

Κωστοπούλου Σταυρούλα